Coffeteria Superior Etiópia zrnková káva

Pre etiópsku kávu je charakteristická sladká vôňa s korenistou arómou. Cítiť v nej jemnú kyslosť a chuť dotvára elegantná dochuť višne. 100% Arabica.
Veľkosť balenia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Stupeň praženia
Mletie kávy
Skladom u dodávateľa. Pripravené k expedícii. Skladom u dodávateľa. Pripravené k expedícii. Zvoľte variant
Kód: CODE-CF-764 CODE-CF-763 Zvoľte variant
€24,90 €14 od €14 €20,75 bez DPH €11,67 bez DPH od €11,67 bez DPH
Kategória: Káva na filter
Coffeteria Superior Etiópia zrnková káva
cena od 500g Výber stupňa praženia

Etiópia je považovaná za kolísku kávy. Je jediným miestom na svete, kde odroda kávovníka arabica rástla prirodzene. Možno aj to je dôvodom, prečo sa etiópska káva považuje za najlepšiu na svete.

Táto pochádza z oblasti Limu, čo je neďaleko legendárneho rodiska kávy. Pestuje sa v nadmorskej výške od 1 600 do 2 000 m n.m., vďaka čomu má rastlina hlboké korene, tvrdé a koncentrované zrná plné minerálov a iných živín, ktoré jej dávajú intenzívnu a širokú škálu chutí.

V jej produkcii sa za stáročia nezmenilo vôbec nič. Takmer všetka práca, kultivácia a sušenie prebieha stále ručne. 90% produkcie pochádza od drobných farmárov. Ich farmy sú kultivované vo voľnej prírode a takmer všetka etiópska káva je organická. 

 

Chuťový profil: Pre etiópsku kávu je charakteristická sladká vôňa s korenistou arómou. Cítiť v nej jemnú kyslosť a chuť dotvára elegantná dochuť višne.

Stupeň praženia: Na prípravu espressa odporúčame tmavý stupeň (full city). Pre alternatívne metódy , napr. filter, odporúčame stredný stupeň (city). 

Zaujímavosť: Podľa legendy kávu ako prvý objavil pastier kôz Kaldi. Všimol si, že jeho kozy sú po konzumácii dovtedy neznámych kávových čerešní, plné života a energie  . Rozhodol sa ich priniesť do kláštora a ukázať mníchom, ktorí vyhlásili, že je to čertova robota a vrhli ich do ohňa.

Avšak vôňa bobulí, ktoré sa pražili v ohni bola tak lahodná, že mnísi bobule z ohňa rýchlo vytiahli. Netrvalo dlho, kým jedného z nich napadlo ich rozdrviť a zaliať horúcou vodou. Aróma sa tak šírila po celom kláštore.

A ako to v týchto experimentoch často býva, vždy sa nájde jeden odvážlivec, ktorý to vypije. A  tak vznikla káva! Mnísi sa takto naučili piť nebeský mok, ktorý im dodal energiu počas celej nočnej modlitby.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: